Vi bor i ett land där hälsan går både framåt och bakåt. Dels så blir vi en allt mer stillasittande befolkning som inte rör oss alls så mycket som vi egentligen skulle behöva. Dels så har det gjort att svenskarna har blivit överviktiga på ett sätt som vi aldrig har varit tidigare, och det är omkring hälften av befolkningen som idag är överviktiga eller mer. Det här börjar på allvar bli en riktigt stor hälsofråga i Sverige, där sjukvården varje år lägger mer och mer pengar på att behandla sjukdomar och skador som uppstår på grund av denna övervikt. Det är med andra ord något som måste adresseras, något som vi måste försöka ändra på.

Det gäller att skapa möjligheterna

För att det ska vara möjligt att ha ett hälsosamt liv så måste vi också ge oss själva möjligheterna till att få det. Det handlar om att köpa rätt typ av mat, det handlar om att hitta bra träningsformer och det handlar om att göra det i en miljö som är inbjudande och härlig att vara i. När det gäller hälsosam mat så är det många gånger mat som lagas ifrån grunden, och det betyder att man kommer att spendera ganska lång tid i köket. Köket blir då en central plats i denna ekvation för att man ska kunna bli mer hälsosam, men det är inte speciellt lätt om inte köket är utrustat på ett bra sätt, samtidigt som det är fräscht.

Det kostar att ordna kök, men det finns billigare sätt på marknaden att snabbt få till bra förändringar. www.malarkok.se är ett sådant alternativ, där det handlar om att ta hand om ytorna i köket, inte själva grunden. Det gör att man snabbt och enkelt kan få till den fräscha förändring som gör att man gärna vill spendera tid i köket, och känna sig uppmuntrad och taggat till att laga den hälsosamma mat som i slutändan kommer att göra att vi lever längre och mår bättre. Man ska inte underskatta känslan av vad ett fräscht kök kan göra för ens vilja att laga mat.

Kategorier: Tips