Även om vintersport är bäst på TV så är det ändå någonting som jag ibland ägnar mig åt, som jag skrev. Ett av skälen till att jag inte vintersportar så mycket som jag nog borde (förutom att det är så kallt) är att min hud inte riktigt tål det. Narig och tråkig blir den, och det är inte speciellt trevligt. Över huvud taget så mår min hud inte speciellt bra under vintern och behöver därför lite extra omtanke för att överleva den mörka årstiden. Nå, det kanske inte är riktigt SÅ illa, men sant är att jag har en känslig hud och den torra luften under vintern går rätt så hårt åt den.

Ekologiskt, naturligtvis!
Normalt så använder jag inte så värst mycket hudvårdsprodukter, förutom tvål, schampo och sådana basicgrejor. Men under vintern så förändras det, och jag brukar använda lite olika hudvårdsprodukter, som fuktbevarande krämer och liknande (men utan att gå till överdrift!). Jag brukar köpa mina grejor online från Fina Mig, som har mycket ekologisk hudvård i sitt sortiment. Det är någonting som jag tycker är viktigt, naturligtvis, och försöker köpa ekologiskt och naturvänligt i så hög utsträckning som är möjligt (det är inte så svårt, faktiskt!).

Ut och skida?
Nu så är ju frågan, om jag köper hudvårdsprodukter för att motverka de problem jag har med vintern, så varför utövar jag inte mer vintersport, främst då längdåkning på skidor? Jag har inget riktigt bra svar på den frågan, annat än att jag inte tycker om kyla. Men det är ju inte isande kallt varje dag under vintern, och med bra kläder så fryser man ju inte speciellt mycket. Så jag kanske ska försöka mig på att ta mig ut lite mer i skidspåren efter jul. Det kan ju behövas efter all julmat om inte annat…

Kategorier: Tips

Relaterade inlägg

Löpning

En tur till huvudstaden

En sak som jag verkligen tycker om är att springa i andra städer. Att dra på sig löparskorna och bara ge sig ut är enligt mig ett av de bästa sätten att upptäcka en stad. Läs mer…

Jakt

Fram med muskedundren!

Nu är vi mitt i sommaren vilket gör att det börjar bli dags att förbereda oss för höstens kick-off! Nej, kanske inte riktigt än, men snart. Kick-off är något som kan bli väldigt bra om Läs mer…

Tips

Perfekta sättet att vandra på

Det finns något speciellt och väldigt betydelsefullt med den svenska naturen. Det är något som kallar efter att vi ska besöka den och spendera tid där. Det är en längtan inom oss själva som är Läs mer…