Det kommer aldrig någonsin att vara en dålig idé att röra på sig. Faktum är att den mänskliga kroppen är designad för just det syftet – att den ska springa, gå, lyfta, dra och massa andra saker som kroppen är kapabel till att utföra. Kroppen behöver denna rörelse för att leder och muskler ska hållas starka och flexibla, och är det något vi har blivit sämre på så är det just att underhålla våra kroppar på det sätt som det är tänkt. Detta märks inte minst i skolvärlden, där timmarna spenderade på idrotten bara har blivit färre och färre. Det här kommer att leda till mycket sjukdomar framöver.

Vi blir bara äldre

Men även om det är viktigt att från unga år se till att röra på sig och skapa en vana så är det nästan viktigast att göra det som äldre. Många känner att de varken har tid eller ork att göra det, speciellt efter att de har blivit pensionärer. Men idag lever vi i många, många år till efter pensionen och för att de åren ska vara de bästa möjliga så är det otroligt viktigt att hålla kroppen stark och smidigt. Om inte det görs så kommer livet inte bli speciellt kul och kanske resulterar det också i att man inte får så många år som man velat.

Träning är, oavsett hur lite eller kort den är, en investering i både din kropp och ditt liv. Det behöver inte vara så att man lägger timmar varje dag på att träna, det kan mycket väl räcka gott för de flesta om man ser till att ta en halvtimmes rask promenad några gånger i veckan. Det är rörelse som kroppen kommer att tycka om och som du sen kommer att kunna nyttja i vardagen då du blir både piggare och starkare. Träning är med andra ord aldrig något negativt, och ju mer man gör det desto lättare går det.