Snögubbe på skidor.Vintern är här, och det kan självklart bara betyda en sak – det är dags för vintersport. Både att utöva själv och att se på på TV. Det är ju så att även om det är kul att åka skidor eller skridskor så är det nog ändå lite mysigare att sitta hemma i värmen framför TV:n och se andra göra det. Det kan ju bli lite väl kallt ibland, och vintersport är någonting som ´jag nog tycker bäst om att utöva i lite begränsad mängd. När det gäller att åka skidor så är jag inte direkt någon fanatiker, även om det brukar bli någon gång per vecka, eller i alla fall ett par gånger per månad, när det finns snö. Ungefär så mycket klarar jag av, och et är inte utan att jag är lite imponerad av de riktiga skidentusiasterna.

Nyfiken på värmesystemet
Nu så är jag också lite nyfiken på hur mitt nya värmesystem kommer att klara vinterkylan. Än så länge har det inte blivit riktigt kallt, och det verkar som det klarar sig. Jag började nämligen titta lite närmare på värmepumpar i Dalarna för några månader sedan, eftersom pellets är, ja, jobbigt, och skaffade så raskt en sådan från Henningssons El. Det verkar definitivt som den håller måttet, även om den inte testats fullt ut än. Nu vet jag ju att under riktigt kalla nätter/dagar så kommer den behöva hjälp, men förhoppningsvis så kan det hållas till ett minimum.

I övrigt finns det nog inte så mycket att säga just nu. Julen närmar sig, och det är vad som tar upp de flesta av mina tankar just nu; det går ju liksom inte att komma undan. Julklappar ska införskaffas, familjesammankomster planeras och allt det där. Men det löser sig nog till slut – det brukar göra det.